Tillbaka till Träning

Holmsjön

Under sommaren arrangerar vi öppna triathlonträningar på onsdagar i Holmsjön utanför Umeå, se karta.

Första start kl 18 och därefter enligt handikappschema.

Sträckorna: 450 m simning, 14 km cykling, 4 km löpning.

OBS att all träning sker på egen risk och att det inte finns flaggvakter efter banorna, se därför till att kolla upp bansträckningen innan start. Gällande trafikregler måste följas och se er för när ni ska korsa vägbanorna! Ta det extra försiktigt vid vändningarna på cykelbanan, det är en hel del trafik på vägen. Chansa inte! Hjälm obligatorisk på cyklingen!

Tidtagning: Nytt för 2017 är att tidtagningen görs med hjälp av tag. Medlemmar i Stöcke TS Järnet får hyra en tag+neoprenband över sommaren för 150 kr och vara med hur många ggr som helst. Det betalas in på PlusGiro 195448-6 eller Swish 1234763801. Skriv Holmsjön som referens. Alternativet är engångshyra för 50 kr på plats (annat swishnr).

Chipdisciplin krävs så undvik att gå för nära en matta som ”sänder live” med chipet före ni ska starta. Mattorna ligger vid vx in och vx ut så man cyklar inte över mattorna utan leder cykeln över dessa och sedan flyttas en matta till målet. Man springer ej över någon matta vid varvningen på löpningen.

Information och anmälan: Inför varje tillfälle kommer information att läggas upp på klubbens facebook-sida. Om man sedan tidigare saknar en aktiverad tag behöver man anmäla sig via den facebook-inbjudan som gått ut.

Kontaktperson Lars Mattsson 070-2961276

Resultat

Resultat 2017-06-21

Länk till tidigare resultat: Holmsjön resultat

Gamla resultat: Gamla resultat (före 2015).

Karta för att hitta till Holmsjön

Regler:

Simmomentet: Våtdräkt ej tillåten vid vattentemp över 20° C. Start i höjd med bryggan från land, 5m-10m ut. Ön simmas runt medsols. Man får stå still i vattnet men ej springa på botten. Uppstigning sker via badstegen på bryggan. Efter simning ska man runda en kon och springa över den blå mattan som leder in i växlingsområdet. Tid för simning tas när man går över den blå mattan.

Cykelmomentet: Hjälm ska vara knäppt INNAN man tar cykeln. Påstigning av cykel sker efter man passerat den blå mattan som är i slutet av växlingsområdet. Cykelbanan går från växlingsområdet mot Holmsundsvägen där man rundar en vändpunkt innan man cyklar mot Tavleliden där man på nytt vänder för att cykla tillbaka till växlingsområdet. Är du osäker på var vändpunkterna är, kontakta någon på plats innan du början.

Avstigning av cykel sker innan den blå mattan som leder in i växlingsområdet. Hjälm knäpps upp först när cykel är i cykelställ. Löpare ut har företräde. 10 m regel, dvs minst 10 m mellan cyklister. Ej tillåtet att ligga i bredd. Omkörning får ske på högst 30 sek. Omkörd cyklist faller tillbaka minst 10m.

Löpmomentet: Innan man ger sig iväg ska man passera den blå mattan som leder ut ur växlingsområdet. Vänstertrafik, dvs man möter löpare till vänster. Vi springer ut på höger sida av Yttertavlevägen för att slippa korsa denna. Löpningen sker i två varv, där varvningen görs runt den kon som står före den blå mattan. OBS! du ska ej passera mattan vid varvningen.

Dessa regler är till för att få träningen så lik en riktig triathlontävling som möjligt samt att alla ska kunna ge järnet mot nya personrekord med samma förutsättningar!

Yngre Ungdomar: Eventuellt ordnas träning för yngre ungdomar. Prata med ansvarig före.

Kidsen samlas kl 17:45. Följande sträckor finns: 50m sim, 2km cykling, 1km (eller 700m) löpning
100m sim, 3,75km cykling (2 varv), 1km löpning.
OBS att föräldrar eller andra simkunniga vuxna simmar med de små och föräldrarna ansvarar för deras säkerhet efter hela banan. De får givetvis också följa med på cyklingen och löpningen. Kidsen korsar inte bilvägen utan cyklar in på grusvägen in till Mjösjön. Tänk också på att fiskare till och från Mjösjön kommer med bil titt som tätt efter denna grusväg.

Ingen startavgift för barnen men föräldrarna tar tiden.

Vattentemperatur på minst 17ºC är ett krav samt att det inte är väldigt dåligt väder.

 

 

Permalänk till denna artikel: https://www.stocketriathlon.se/?page_id=5