jul 02

Storslam i Säter

På lördagsmorgonen packades Pavios gammford med allt man kan tänkas behöva för en helg i Säter. Sedan bar det av söderut. Efter en heldag i bilen med ständigt intag av det ena och det andra var vi fulladdade för race.
Söndagsmorgonen bjöd på solsken med en frisk bris vilket gjorde den 4km långa simningen marig för de flesta bland vågor och motljus vilket gjorde sikten sämre än sämst. Fyllesimning för många..
När man väl kom upp på cykeln vankades 12 mil i sadeln på en mycket kuperad 4-milsbana där backarna sög musten ur benen. Sista milen bjöd även på regn för vissa. Efter att man fått på sig blötskorna bar det av på löpningen som passerade campingen (där Stöckebrudarna bodde) och fortsatte längs sjön, bl a förbi Dalkarlsnäs ☺. Löpningen, som bestod av 10km x3, bjöd på skön kylning i form av mycket regn, vissa skurar intensivare och mer ihållande än andra. Efter att ha plaskat runt i 3 mil var det skönt att äntligen ta sig i mål efter en lång prövning för kropp och knopp.
Riktigt roligt var det att tre grymma Stöcketjejer fick stå på pallen. Tyvärr har vi inga bilder från prisceremonin som hölls just efter målgång och som blev mycket kortvarig i regnet som öste ner från en öppen himmel.
Fler plus var att detta år bjöd på en positiv upplevelse av ”the Smog Strangler”. Han visade sig från sin bästa sida då han innan tävlingen trevligt svarade på frågor, fick tom se skymten av ett leende ☺. Under cyklingen hade han inte mycket att göra då de totalt 60-talet tävlande var rejält utspridda efter banan. Ett annat plus var lugnet innan starten. Eftersom det var så få tävlande gick det lugn och trivsamt till inför starten – med andra ord, ingen kö till bajamajorna. Sist men inte minst, stort plus med de generöst tilltagna summorna prispengar. Efter tävlingens slut packades allt och bilen brummade norrut igen. Tre trötta men nöjda tjejer var åter i Umeå natten mot måndagen efter en mycket lyckad, rolig och intensiv helg.
Ps. Tack Pavio för lånet av bilen. Ds

Permalänk till denna artikel: http://www.stocketriathlon.se/?p=650

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.