jul 02

SM-brons till Stöcke

Järnet kan utöver flertalet fina prestationer i triahlon nu även stoltsera med en SM-medalj i friidrott. Johan Larsson sprang det 100 km långa loppet på 8:05:25, vilket räcke till en tredje plats. Det var Lapland Ultra som i år fått SM-status. Tävlingen genomfördes natten mellan 29-30 juni, start och mål i Adak.

Johan berättar själv:

Det var en riktigt riktigt kul tävling med vissa plågsamma inslag. Jag sprang med tätklungan redan från start, vi öppnade förhållandevis hårt och passerade marathondistansen på 3.12. Tätgruppen, vid det laget inte fler än två löpare utöver mig själv, fortsatte löpa i ca 4:30/km. Tyvärr tvingades jag släppa efter 71 km då benen inte ville hålla farten. Sista 29 km var brutala med långa asfaltrakor, regn, motvind och ensamhet. Jag höll mig löpandes hela vägen och min tredjeplats var aldrig hotad. Nu ligger jag hemma med benen i högläge och suger på bronsmedaljen. Verkligen nöjd med natten! Tack Olof som cyklade mellan vätskekontrollerna hela natten och serverade mig egen dricka/energi.

Permalänk till denna artikel: http://www.stocketriathlon.se/?p=644

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.