jun 20

Järnet i Uppsala 18-19 juni

I helgen deltog 9 st från Stöcke TS Järnet i SM tävlingarna i Uppsala. Anna Jonsson, Marléne Hedelin, Noemi Skorzinski, Ola Edström, Henrik Karlborg, Anders Körning, Patrick Mauritzon, Markus Lejon och Tomas Nygren. Klubben hade ordnat en gemensam resa och boendet hade Michael G ordnat. Sportsligt var det en teknisk och tuff bana där tempocykel eller racercykel dividerades in i det längsta. När SM stafetten planerades diskuterade vi även användandet av våtdräkt eller ej samt ifall cyklingen skulle genomföras i löparskor.

Under lördagens SM sprint deltog Henrik i elitklassen och gjorde en mycket bra insats trots mycket tufft motstånd. Henrik visade att han är en mycket stabil och stark löpare och sprang snabbare än många i denna klass. Extra skönt var att se hans upplopp i svag uppför där han spurtar ner en motståndare och är en meter före i mål! Elitbanan hade 8 cykelvarv jämfört med masterklassernas 6 varv vilket innebar fler backar, sluttid 1:12,01.

I mastersklasserna lyckades vi sprida ut oss i många klasser där debutanten Ola, som alltså genomförde sin första tävling, gjorde en mycket stabil insats i herrar 35-39. Av 19 startande i denna klass slutar Ola på en mycket fin 10:e plats med tiden 1:09,12 endast 5 minuter från pallen.

Anders tävlade i 40-44 och hade en tuff simning men lyckades repa mod under cyklingen tills han fick utdömt en 5 sekunders stop and go för drafting som berodde på att han blev omcyklad av en kille som tog slut varför ytterligare en cyklist kom upp jämsides med Anders vilket gav honom lite tid och utrymme att falla tillbaka. Väl i penaltybox blev dessa 5 sekunder utökade till 1,5 minuter vilket ändå gav Anders styrka att avsluta med en mycket stark löpning, sluttid 1:18,24.

Jag (Patrick) tävlade i 45-49 och jag fick lite problem i vattnet och gick därför upp sist men fick cykla om några stycken och sedan klara mig under 5 minuters löptempo. Sluttid 1:20,43.

Anna ställde inte upp i sprinten pga att hon varit förkyld och sparade sig istället till söndagens SM stafett.

Marléne ställde upp i 40-44 och även hon avslutade med en stark löpning som gav henne ett silver! Sluttid 1:20,48. Återigen således ännu en medalj till Marléne!

Noemi debuterade i motions sprinten (400 meter simning) och slutade 7:a av 40 startande! En strålande insats. Sluttid 1:22,49.

Tomas och Markus deltog i motion olympisk och gjorde även de tävlingsdebut. Markus (sluttid 2:44,12) visade att han är en mycket duktig löpare och var strax före Tomas (2:46,23) i mål. Tomas har sin styrka under cyklingen vilket han även visade här.

SM stafetten under söndagen utfördes av Anna, Henrik, Marléne och Ola. Av 20 startande lag slutade detta fantastiska gäng på en mycket fin 6:e plats! Anna som var med även ifjol medgav att konkurrensen nu var lite hårdare och att antalet lag nu var 8 fler än ifjol.

Nu förbereder vi oss sportsligt för mera framgångar och vi hoppas att vi ses i Holmsjön framöver. Även hoppas jag att vi alla siktar på att delta som tävlande och som funktionärer när Stöcke TS Järnet är värd för SM i olympisk distans 23-24 juli!

/Patrick

Permalänk till denna artikel: http://www.stocketriathlon.se/?p=1302

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.